Van recept tot op het bord

Spareribs bestellen Rotterdam

Spareribs worden gegeten over de hele wereld. Ze zijn vooral erg lekker wanneer ze gegrild worden. Bovendien krijgen ze een extra lekkere smaak met spareribsaus. Door de juiste bereiding van de spareribs zorgt u ervoor dat de spareribs niet te weerstaan zijn. Wij van Bram Freshfood geven u daarom wat tips en tricks en vertellen u alles wat u moet weten over spareribs bestellen in Rotterdam.

spareribs bestellen rotterdam

Een greep uit onze vlees producten

spareribs bestellen amsterdam

Spareribs bestellen in Rotterdam

Spareribs zijn vaak te verkrijgen in een lokaal restaurant. Doordat de sparerib een relatief goedkoop gedeelte van een varken is, kunt u voor een niet te hoge prijs genieten van dit gerecht. Het is daarentegen wel veel lekkerder als u uw eigen spareribs bereidt. U kunt dan namelijk extra aandacht besteden aan de verschillende smaken en bereidingstechnieken. Zo kunt u ze aanpassen naar uw eigen voorkeuren. Spareribs zijn vaak verkrijgbaar bij de lokale slager, aangezien er veel aanbod aan dit vlees is. Het aller makkelijkste is om online uw spareribs te bestellen in Rotterdam. Dit gaat heel eenvoudig en u hoeft het huis hiervoor niet te verlaten. Spareribs bestellen in Rotterdam, Haarlem of Groningen doet u bij Bram Freshfood. Wij hebben uitsluitend spareribs van de beste kwaliteit. Uw bestelling wordt binnen 2 tot 3 dagen bij u thuis afgeleverd via de bezorgservice Red je Pakketje.

Vers

Bram Freshfood staat voor Vers omdat wij alles vers inkopen en verwerken.

Kwaliteit

De kwaliteit bewaken wij persoonlijk bij en met onze leverancier.

Gekoeld

Alle producten worden gekoeld bij u aangeleverd in een duurzame verpakking.

Gratis

Bij bestelling boven de 70,= euro is de levering volledig gratis.

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit meer dan 500 zorgvuldig geselecteerde producten.

Delen van het varken

Een varken kan in verschillende delen worden opgedeeld. Ieder deel van het varken is bruikbaar voor verschillende doeleinden. Zelfs de botten kunnen gebruikt worden, bijvoorbeeld voor een heerlijke bouillon. Om te beginnen heeft het varken aan de ribben bladreuzel vast zitten. Dit vet kan gebruikt worden om mee te bakken. De kop van het dier kan in verschillende situaties gebruikt worden om leverworst mee te maken. De kinnebakspek (dicht bij de kop) wordt meestal gebruikt om worst van te maken. De poot van het varken kan gebruikt worden in de snert. Daarnaast is er nog de ham die zich bevindt bij de bil. Van dit gedeelte kan rauwe ham gemaakt worden. Vervolgens is er de karbonadestrook, die zich bij de ribben bevindt. Door de karbonadestrook in stukken te snijden, ontstaan er verschillende stukken karbonade. De ribben van het varken kunnen gebruikt worden als spareribs die bijvoorbeeld op de barbecue kunnen worden gedaan. De buik kan gebruikt worden als buikspek of voor het roken. Het vetspek van het varken wordt gezouten en gerookt om het vervolgens te serveren op bijvoorbeeld brood. Tot slot is er nog de varkensschouder die gebruikt wordt voor worst.

spareribs bestellen utrecht

Uw beste spareribs in Rotterdam voorbereiden

Zodra u de spareribs in huis heeft, is het nodig om ze eerst goed schoon te maken met water. Zo kunt u de loshangende stukken en kleine stukjes bot wegspoelen. Deze delen wilt u natuurlijk niet in het uiteindelijke gerecht hebben. Vervolgens maakt u de spareribs droog met bijvoorbeeld wat keukenpapier. Daarna snijdt u het overtollig vet en vlees voorzichtig weg. Deze kleine stukken zullen anders namelijk snel verbranden tijdens het grillen. Vervolgens verwijdert u het vlies van de spareribs met de botte kant van een mes. Ten slotte kijkt u weer even of er nog losse stukken aan de spareribs vastzitten die u eventueel moet wegspoelen.

De spareribs een smaakje geven

Voordat u begint met grillen is het gebruikelijk om de spareribs een smaakje te geven. Dit wordt meestal gedaan in de vorm van een dry rub. Een dry rub is een mix van specerijen die kan worden aangebracht op de spareribs. Om deze rub vast te krijgen aan de spareribs, heeft u een middel nodig waaraan deze rub vastplakt. Hiervoor kunt u olijfolie, Worcestershire saus of mosterd gebruiken. Na het aanbrengen van een van deze middelen, kunt u beginnen met het aanbrengen van de dry rub. Het is hierbij belangrijk om alle delen van de spareribs te bedekken. Zo bent u er zeker van dat iedere hap een explosie van smaken vormt.

spareribs bestellen groningen

De saus

De saus van de spareribs is ook erg belangrijk. U kunt ervoor kiezen om zelf de saus te maken of deze kant en klaar te kopen. Er zijn veel verschillende soorten sauzen die gebruikt kunnen worden voor de spareribs. De meest voorkomende saus is barbecuesaus. Deze kunt u zelf maken of eenvoudig online en in de winkel kopen. Een saus met een zoete smaak kan de spareribs goed complementeren. Daarom zijn barbecuesaus en honing-mosterd twee goede sauzen die perfect passen bij de spareribs. Daarnaast zijn pittige sauzen ook vaak een goede keuze. Pittige sauzen gaan namelijk ook erg goed samen met spareribs. Ook kunt u ervoor kiezen om uw eigen saus te maken. U kunt bijvoorbeeld de zoetigheid van barbecuesaus mixen met de pittigheid van tabascosaus. Zo krijgt u een saus die zowel pittig als zoet is.

Spareribs grillen

Het is de bedoeling dat spareribs van binnen lekker mals zijn. Hiervoor is het nodig dat de binnenkant goed gaar is en niet is overgekookt. De beste manier om spareribs lekker mals te krijgen, is door de spareribs indirect te grillen. Op deze manier krijgen de spareribs niet al te veel hitte van de gril. Deze manier kost veel tijd, maar het resultaat is wel een heerlijk malse sparerib. Een andere manier is om de spareribs voor te koken. Met deze manier kunt u de spareribs sneller afwerken op het vuur. Het nadeel van deze methode is dat de spareribs veel smaak kunnen verliezen aan het water waarin ze koken. Als u genoeg tijd heeft, is het dus beter om de spareribs indirect te laten grillen. Tijdens het grillen kunt u om de zoveel tijd de spareribs insmeren met de heerlijke saus die u gekocht of zelf gemaakt heeft. Door tijdens het grillen de saus op de spareribs te smeren, heeft de saus de tijd om in het vlees te trekken. Zo zal ook de binnenkant van de spareribs een explosie van smaken bevatten.

spareribs bestellen almere
spareribs bestellen

Meerdere manieren om spareribs te bereiden

Spareribs zijn op meerdere manieren te bereiden. Iedereen heeft een andere mening over de beste bereiding aangezien smaken en situaties verschillen. Het is bijvoorbeeld ook nog mogelijk om de spareribs in de oven te doen. Door de hete lucht van de oven krijgt u ongeveer hetzelfde effect als bij het grillen op de barbecue. Het enige verschil is dat de spareribs geen extra smaak van de kolen krijgen. Heeft u nog vragen over onze heerlijke spareribs of kunt u ergens hulp bij gebruiken? Neem dan vooral even contact met ons op.

De waardering van www.bramfreshfood.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 14 reviews.