Van recept tot op het bord

Oesters bestellen Utrecht

Oesters zijn schelpdieren die in ondiep water in de oceaan leven. Oesters kunnen zich zowel in koude als warme wateren bevinden. Deze weekdieren worden gebruikt in gerechten van over de hele wereld. Het vlees van de oester is romig en zoutig vanbinnen. Oesters zijn zo populair dat ze zelfs worden gekweekt. Ze worden dus niet alleen in het wild gevangen. Als oesters op de juiste manier worden bereid, hebben ze een heerlijke smaak. Wij van Bram freshfood geven u graag wat meer informatie over de oester en hoe u deze op de beste manier kunt bereiden. Voor de lekkerste oesters kunt u bovendien terecht op onze website.

oesters bestellen utrecht

Een greep uit onze schelp- en schaaldier producten

oesters bestellen utrecht

Onze oesters bestellen in Utrecht

Als u van oesters wilt genieten kunt u er het beste voor kiezen om ze zelf te bereiden of om naar een restaurant te gaan waar oesters worden geserveerd. Door oesters zelf te bereiden kunt u ze volledig aanpassen naar uw smaak en bent u er bovendien van verzekerd dat de oesters vers worden geserveerd. U kunt de oesters namelijk vers kopen bij een lokale viswinkel. Het is hierbij belangrijk dat u goed wordt geïnformeerd over wat de lokale viswinkel allemaal te bieden heeft. Vis wordt namelijk vers aangeboden, waardoor het aanbod vis ieder seizoen weer kan verschillen. Als u liever wat minder moeite doet om oesters in huis te krijgen, is het een goed idee om de oesters online te bestellen in Utrecht. Oesters bestellen in Utrecht was nog nooit zo makkelijk als bij Bram Freshfood. Bij ons kunt u er zeker van zijn dat de oesters in verse conditie bij u thuis aankomen. Dit is belangrijk om er optimaal van te kunnen genieten. De oester worden binnen 2 tot 3 werkdagen bij u thuis afgeleverd via Red je Pakketje.

Vers

Bram Freshfood staat voor Vers omdat wij alles vers inkopen en verwerken.

Kwaliteit

De kwaliteit bewaken wij persoonlijk bij en met onze leverancier.

Gekoeld

Alle producten worden gekoeld bij u aangeleverd in een duurzame verpakking.

Gratis

Bij bestelling boven de 70,= euro is de levering volledig gratis.

Assortiment

Ons assortiment bestaat uit meer dan 500 zorgvuldig geselecteerde producten.

De structuur van een oester

Oesters kunnen in verschillende soorten en groottes voorkomen. De meeste oestersoorten zijn te klein om op te eten. Bij het vangen van de oesters wordt er altijd gelet op een minimale grootte. Oesters die te klein zijn, worden teruggegooid. Zo hebben deze oesters de tijd om door te groeien. Het vlees van de oester wordt beschermd door een schelp bestaande uit twee kleppen. De buitenkant van de oester is erg hard, waardoor de oester goed wordt beschermd in het wild. Dit maakt het soms wel lastig om de oester te openen zonder geschikte tools. De meeste wilde oesters worden uit Amerika of Japan gehaald. Deze oesters zijn namelijk groot genoeg om opgegeten te worden. Amerikaanse oesters kunnen tussen de vijf en vijftien centimeter groot worden. Japanse oesters kunnen zelfs nog een stuk groter worden, namelijk tot wel veertig centimeter groot. De groeitijd van de oesters hangt af van de temperatuur van het water. Een oester groeit namelijk sneller in koel water dan in warm water. Het kan ongeveer 1 tot 1,5 jaar duren voordat de oesters het geschikte formaat hebben.

oesters bestellen den haag
oesters bestellen

Gekweekte oesters

De grote vraag naar oesters zorgt ervoor dat de weekdieren ook worden gekweekt. In Europa zijn er een aantal grote kwekerijen die oesters kweken. Het kweken van oesters wordt op twee methoden gedaan. De meest natuurlijke manier om oesters te kweken is met de bodemmethode. Bij deze methode worden oesterlarven in het water gestrooid. Deze larven krijgen vervolgens tijd om te groeien. Door gebruik te maken van natuurlijke voedingsbronnen groeien ze uit tot een eetbare oester. Op deze manier kunnen de oesters dus op natuurlijke wijze een leven lijden en opgroeien. De tweede methode wordt de tafelmethode genoemd. Bij deze methode wordt er gebruikgemaakt van babyoesters. Deze babyoesters worden op een soort tafel in het water geplaatst. Door de voedingsstoffen die in het water zitten kunnen de babyoesters verder groeien. Wanneer het water laag staat, kan de kweker de groei van de oesters controleren. Om de oesters te beschermen van roofdieren, worden er korven gebruikt. De korven zorgen ervoor dat de oesters rustig verder kunnen groeien.

Verschillende smaken

Bij het eten van oesters kunt u verschillende smaken verwachten. De ideale tijd om oesters te eten is tijdens de koude seizoenen. De oesters blijven namelijk langer goed gedurende de koudere dagen. Op koudere dagen worden de oesters levendiger en groeien ze beter. Op warme zomerdagen zullen oesters minder goed smaken. Hoewel oesters in ieder seizoen te verkrijgen zijn, is het dus goed om rekening te houden met de buitentemperatuur.

oesters bestellen
oesters bestellen amsterdam

Oesters voorbereiden

Een goede voorbereiding is essentieel bij het eten van oesters. Met een goede voorbereiding zorgt u ervoor dat de essentiële elementen van de oester niet verdwijnen of beschadigen. Het is ten eerste belangrijk dat u verse oesters gebruikt. Op het moment dat u de oesters opent, moeten ze nog in leven zijn. Om te kijken of de oesters nog leven, moet u eerst kijken of de schelp nog goed gesloten is. Ook kunt u ruiken of de oester een zeelucht heeft. Ten slotte moet de oester relatief zwaar aanvoelen gezien het zeewater dat nog in de schelp vastzit. Zodra u weet dat de oester nog vers is, kunt u schelp gaan openbreken met het juiste gereedschap. Voor het openbreken heeft u een kwast, handschoenen, een oestermes en ijs nodig. De handschoenen zorgen ervoor dat u zichzelf niet snijdt aan de scherpe randen van de schelp. Met de kwast kunt u de buitenkant van de schelp schoonmaken. Het mes gebruikt u om de schelp open te wippen. Het is hierbij belangrijk dat u een vaste grip heeft, zodat de sappen in de oester niet verloren gaan. Ten slotte gebruikt u het ijs om het oestervlees vers te houden.

Oesters in Utrecht bestellen bij Bram Freshfood

U kunt de schelp niet zomaar openwippen. U moet hiervoor eerst weten hoe de schelp in elkaar zit. De schelp heeft namelijk een scharnierpunt. Op dit punt bevindt zich een spier die de twee delen van de schelp bij elkaar houdt. Dit scharnierpunt bevindt zich in het puntige gedeelte van de schelp. Het andere punt van de schelp heeft een ronde vorm. Om ervoor te zorgen dat de sappen van de oester niet verloren gaan, is het nodig om te kijken wat de bovenkant en wat de onderkant is. De bovenkant van de schelp is iets platter dan de onderkant van de schelp, die meer een ronde vorm heeft. Nu op de hoogte bent van alle belangrijke zaken over oesters, kunt u ze eindelijk gaan bestellen! De lekkerste oesters in Utrecht, Amsterdam of Den Haag bestelt u online via Bram freshfood.

De waardering van www.bramfreshfood.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.5/10 gebaseerd op 13 reviews.